woensdag, 27. mei 2009 - 17:06

Politie waarschuwt voor nepmedewerkers Essent

Helden

Het afgelopen weekend en in het begin van deze week zijn er op meerdere plekken in de omgeving van Helden oplichters actief geweest, welke zich voordeden als medewerkers van Essent. Zo zijn er in het weekend meldingen vanuit Baarlo, Neer en Kessel binnengekomen, dinsdag vanuit Beringe en woensdag is er melding vanuit Helden gemaakt. Zaterdagmiddag is er tevens bij een bewoonster uit Roggel een geldbedrag, een portemonnee en een pinpas afhandig gemaakt. Dit heeft de politie Limburg-Noord bekend gemaakt.

Zij heeft al eerder voor dergelijke oplichters gewaarschuwd, maar aangezien deze praktijken nog steeds voorkomen, wil de politie hiervoor nogmaals waarschuwen en benadrukken dat mensen die benaderd worden op hun hoede moeten zijn.

De oplichters doen zich onder andere voor als medewerkers van Essent en vertellen bewoners dat er nieuwe meters zullen worden geplaatst. Hierbij proberen ze met een smoes de bewoners geld afhandig te maken. De groep oplichters biedt ook aan tegen een lage prijs messen te slijpen of stoepen schoon te spuiten.

De politie vraagt iedereen die met deze malafide praktijken in aanraking komt direct de politie te bellen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000
Provincie:
Tag(s):