woensdag, 10. juni 2009 - 14:09

Politie waarschuwt voor oplichters

Oude Pekela

De politie heeft de afgelopen dagen meerdere meldingen binnen gekregen over oplichtingspraktijken in Oude Pekela. Onbekende personen bellen bij oudere mensen aan en bieden de bewoner gratis kleding aan. Als de kleding wordt aangenomen, moet de oudere persoon nog wel zogenaamd BTW betalen. Een van de melders bleek hier zo van onder de indruk dat hij inderdaad enkele tientjes afgaf.

De politie adviseert ouderen met gezond wantrouwen te reageren op onbekenden aan de deur. Het komt vaker voor dat onbekenden aan de deur komen om zich voor te doen als een medewerker van thuiszorg, belastingdienst of energiebedrijf. Ook zijn incidenten bekend waarbij iemand aan de deur komt met het verhaal dat hij de bus of trein heeft gemist. Het doel is vaak hetzelfde: waardevolle goederen of contant geld stelen óf in het bezit komen van een pinpas met bijbehorende code.

Als een onbekende aan de deur komt met een onduidelijk verhaal, dan adviseert de politie altijd te vragen naar legitimatie van het bedrijf. Bovendien kan bij een verdachte situatie contact op worden genomen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). De politie heeft in dat geval baat bij een goede omschrijving van mogelijke oplichters. Te denken valt daarbij aan geslacht, schatting van leeftijd en lengte en kleding. Ook een omschrijving als merk, model, kleur en kenteken van een eventuele auto is belangrijk.
Provincie:
Tag(s):