zondag, 13. september 2009 - 2:20

Politie zeer tevreden over verloop eerste avond Appelpop

Tiel

De politie kijkt tevreden terug over de eerste avond Appelpop. Er hing een ongedwongen en vriendelijke sfeer. Ook bij Pleinpop op het Horecaplein, heerste een goede stemming.

De samenwerking met de organisaties, bureau Toezicht en handhaving en de beveiliging verliep goed. Tijdens het evenement zijn geen aanhoudingen verricht. Op sommige momenten was de politie nadrukkelijk aanwezig. Voor het niet tonen van een identiteitsbewijs en voor wildplassen zijn enkele bekeuringen uitgedeeld.

Ondanks aanvankelijke drukte tijdens de avondspits bij de afslag Tiel, heeft dit niet tot files op de A15 geleid. Stad inwaarts was het erg druk gisteravond. Na de inzet van enkele verkeersregelaars,verliep ook deze toestroom goed. De bereikbaarheid van Tiel-Oost bleef gegarandeerd voor zowel bewoners als hulpdiensten. Vorig jaar was dit anders; meerdere straten werden toen geblokkeerd voor ambulance en brandweer.

Het team Verkeershandhaving controleerde in Tiel op alcoholgebruik in het verkeer. Van de 475 bestuurders die meewerkten aan de blaastest, overtrad één automobilist de wettelijke norm. Een andere bestuurder weigerde het afnemen van de blaastest waarvoor hij een bekeuring kreeg. De man was het niet eens met de bekeuring, sprak dreigingen uit en hield het verkeer en de agenten op. Daarbij rook de man volgens de agenten sterk naar alcohol. Uiteindelijk werd de man, van 56 jaar en afkomstig uit Tiel, na verzet aangehouden. Vier bromfietsers zijn tijdens dezelfde verkeerscontrole bekeurd voor het te hoge vermogen van hun vervoermiddel.

Omstreeks vier uur meldde een persoon dat hij zojuist mishandeld was. De verdachte, een 33-jarige man uit Tiel, zou nog in de omgeving zijn. Door een surveillance-eenheid werd de verdachte man even later op aangeven van het slachtoffer aangehouden op de Lingedijk in Tiel.
Provincie:
Tag(s):