woensdag, 25. november 2009 - 12:18

Politie zoekt getuigen van vernielingen en inbraken (Kop en inleiding zijn aangepast)

Zuidlaren

De politie is op zoek naar getuigen van vernielingen en inbraken in Zuidlaren. Woensdagavond 18 november is er door nog onbekenden een spoor van vernielingen getrokken in het gebied ten noorden van de Stationsweg in Zuidlaren.

Er zijn, vermoedelijk tussen 18.30 en 23.30 uur bijna 40 auto’s vernield. Van de meeste auto’s zijn de ramen kapotgeslagen. Uit een enkele auto is iets weggenomen, zoals een TomTom of een zonnebril, maar in de meeste gevallen gaat het om vernieling.

De meeste auto’s stonden bij een appartementencomplex aan de Julianalaan. De andere vernielingen en inbraken vonden plaats in de Leenakkersweg, Irenelaan, Hofakkers, Stationsweg en de Koningstraat. In deze laatste straat werd ook nog een woning vernield.

Drie thermopaneramen werden ingegooid. Naar aanleiding van de aangetroffen sporen heeft de politie het vermoeden dat de dader of daders bij de vernielingen gewond is/zijn geraakt. Er zijn inmiddels ruim 30 aangiftes opgenomen.

De politie is op zoek naar getuigen van deze vernielingen en inbraken. Mensen die iets bijzonders hebben gezien in deze omgeving tussen 18.30 en 23.30 uur worden gevraagd om contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900 8844. Hebt u informatie die u alleen anoniem wilt doorgeven, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800 7000.
Provincie:
Tag(s):