zaterdag, 22. augustus 2009 - 8:49

Politieagent mishandeld op speelplaats in Diemen-Zuid

Diemen

Vrijdagavond is een 31-jarige politieagent bewusteloos aangetroffen op een speelplaats bij Meelbeskamp / Tarwekamp in Diemen-Zuid. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis waar een zware hersenschudding werd geconstateerd.

Het slachtoffer reageerde met een collega op een overlast melding. Kort nadat het tweetal opsplitste werd de cummuncatie tussen beiden verbroken. Na een zoekactie werd de vrouw bewusteloos aangetroffen. Wat er zich precies heeft vorgedaan is niet bekend, mogelijk is de agente mishandeld of getroffen door een zwaar voorwerp. Maar er kan ook sprake zijn van een ongelukkige valpartij.

Buurtbewoners lieten aan Blik Op Nieuws weten dat het plein al jaren als gevaarlijk bestempeld wordt. "Het moest een keertje mis gaan. Ik had dit eigenlijk al veel eerder verwacht. Die hangjongeren drinken en gebruiken drugs op een plein dat bedoeld is voor kleine kinderen", aldus een bewoonster van een pand aan de overzijde van de betreffende speeltuin.

Ook een bewoner van de Oud-Diemerlaan laat weten dat diefstal, berovingen en bedreiging, schering en inslag zijn in de omgeving van het plein. "We pleiten al jaren voor verlichting op het plein maar dat komt er maar niet. Waarom niet? Op een dag gaat het nog veel erger mis en dan is het te laat. Ik zeg daarmee niet dat dit incident niet erg is want ik heb de vrouw op de grond zien liggen. Maar zij heeft het nog overleefd."

Het slachtoffer heeft een zware hersenschudding en is inmiddels bij kennis, maar nog niet in staat een verklaring af te leggen. De toedracht van het incident is dan ook niet duidelijk. De politie onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):