donderdag, 5. februari 2009 - 13:44

Politieauto geramd bij achtervolging autodief

Naarden

Een 25-jarige man uit Lelystad is in de nacht van woensdag op donderdag rond 03.00 uur aangehouden. De man reed in een gestolen auto en probeerde aan de politie te ontkomen. De auto waarin de verdachte reed werd vorige maand in Ermelo gestolen.

Rond 02.15 uur zagen Almeerse agenten het voertuig op de A6 in de richting van Amsterdam rijden. Na controle van het kenteken in de politiesystemen bleek dat het voertuig als gestolen te boek stond.

Hierop gaven de agenten de bestuurder van de gestolen auto een stopteken. De man negeerde dit en ging er vandoor. Meerdere politie-eenheden hebben vervolgens de achtervolging ingezet. Deze eindigde in Naarden. Daar ramde de bestuurder van het gestolen voertuig één van de politieauto’s.

Zowel het politievoertuig als de gestolen auto raakte hierdoor zwaar beschadigd. De bestuurder van het gestolen voertuig reed nog enige tijd door maar stopte uiteindelijk in een woonwijk waar hij te voet verder vluchtte. Kort daarop kon de 25-jarige verdachte op de Huibert van Eijkenstraat in Naarden door agenten worden aangehouden. De verdachte verzette zich daarbij hevig.

De politiemannen die in de geramde politieauto zaten raakten licht gewond en zijn in een ziekenhuis onderzocht. De verdachte is in verzekering gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):