zondag, 29. maart 2009 - 13:49

Politiebiker zwaar mishandeld door omstanders

Tilburg

Zondagmorgen is een 45-jarige inwoner uit Rijen op de Paleisring in Tilburg aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een politiemedewerker zwaar te hebben mishandeld. Twee bekenden van de verdachte zijn ook aangehouden nadat ze de agent bedreigden.

De politiebiker die vannacht belast was met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg bemiddelde vanmorgen rond 05.30 uur bij een opstootje op de Paleisring waar twee vrouwen ruzie hadden. Op het moment dat de agent de partijen scheidde werd hij aangesproken door een 27-jarige Tilburger. De man uitte diverse bedreigingen in de richting van de agent.

Nadat hem gevorderd was te vertrekken werd de politieman vastgepakt door een andere omstander, de 45-jarige Rijenaar. De Rijenaar greep hem bij de keel waardoor de agent geen lucht kreeg. Het lukte de politieman zichzelf na korte tijd te bevrijden. Tijdens deze actie greep de Rijenaar de hand van de agent en draaide zijn vingers om. Een omstander uitte tijdens de mishandeling diverse doodsbedreigingen richting het slachtoffer.

Toegesnelde collega's van de politiebiker grepen in en verrichtten drie aanhoudingen. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de banden en spieren van de vingers van de agent gescheurd zijn. De 32-jarige politiemedewerker deed aangifte.
Provincie:
Tag(s):