dinsdag, 10. maart 2009 - 13:40

Politiecamera in auto van inwoner filmt autokraker

Utrecht

De politie heeft anderhalve week geleden een 22-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van het plegen van een autokraak. De man was vastgelegd op beelden van een politiecamera die in een auto van een bewoner van de wijk Lunetten was geplaatst. Dit heeft de politie dinsdag 10 maart bekendgemaakt.

Op woensdag 1 oktober 2008 parkeerde een bewoner van de wijk Lunetten zijn auto aan de Wageningseberg. De man is al twee keer eerder slachtoffer geworden van autokrakers. Daarop besloot de politie met toestemming van de man om een camera in zijn auto te plaatsen.

In de nacht die daarop volgde was het direct raak: een verdachte stal een ingebouwd navigatiesysteem uit de auto. De verdachte staat op de camerabeelden. In het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld, werden op woensdag 14 januari 2009 beelden van de verdachte getoond.

De politie ontving vervolgens enkele tips, waardoor de identiteit van de man bekend werd. Agenten hebben vervolgens naar de man gezocht, maar hij is onvindbaar. Familie die op de hoogte is van zijn verdenking, heeft er vervolgens bij de man op aangedrongen om zich bij het politiebureau te melden.

De verdachte meldde zich vervolgens op donderdag 26 februari bij het politiebureau. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):