maandag, 26. oktober 2009 - 9:55

Politiefiets gestolen tijdens aanhouding

In de nacht van zaterdag op zondag is op de Oelemarkt in Weert een 19-jarige man uit die plaats aangehouden, op verdenking van mishandeling van een 22-jarige plaatsgenoot.

De verdachte zou die nacht het slachtoffer meerdere malen hebben geslagen, ook toen deze al op de grond lag. De verdachte is onder verzet aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tijdens de aanhouding is een opvallende politiefiets met 'striping' gestolen. De politie is een onderzoek.

In dezelfde nacht is in Venlo een 28-jarige man aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel. De man zou die nacht omstreeks 02:00 uur voor problemen hebben gezorgd bij een horecagelegenheid aan de Begijnengang.

Toen agenten ter plaatse kwamen, weigerde de man zich te legitimeren. De man werd daarom verzocht mee te gaan naar het bureau, waarop hij agressief reageerde en zich hevig begon te verzetten. Tijdens zijn vervoer naar het politiebureau heeft de man vernielingen aangericht aan de binnenzijde van de politieauto. Ook op het bureau bleef de man zich verzetten en sloeg hij een van de agenten in het gezicht. Naar aanleiding hiervan heeft de politie pepperspray gebruikt en is de man in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):