woensdag, 16. september 2009 - 14:58

Politiehond speurt inbrekers op in bedrijfspand

Almere

Woensdagochtend zijn twee mannen in een bedrijfspand aan de Vlotbrugweg in Almere door een politiehond opgespoord en door agenten aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van inbraak en is ingesloten. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

De verdachten, een 33-jarige inwoner uit Nijkerk en een 50-jarige man uit Amersfoort, zitten vast. Bij de aanhouding liep de 33-jarige verdachte een bijtwond op en raakte lichtgewond. De recherche van district Zuid heeft de zaak in onderzoek.

Even voor 03.00 uur namen politiemensen poolshoogte in het bedrijfspand aan de Vlotbrugweg nadat er een alarmmelding was binnengekomen. Ter plaatse troffen de agenten diverse inbraaksporen aan en werd met behulp van meer agenten het bedrijfspand en directe omgeving afgezocht. Na ruim een uur zoeken werd de zoekactie afgeblazen en alle sporen veilig gesteld.

Politiehond
Rond 05.15 uur ging opnieuw het inbraakalarm. Nu werd het zoeken in het pand ondersteund met behulp van een politiehond. Een hondengeleider speurde met zijn diensthond ruimte-voor-ruimte af in het pand. De neus van de hond bleek ook nu weer goud waard. Beiden verdachten werden op verschillende plaatsen door de politiehond ontdekt en ingerekend. Het aangetroffen inbrekersgereedschap, een ladder en andere attributen die mogelijk met de inbraak te maken, hebben zijn in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):