woensdag, 22. april 2009 - 21:23

Politiehond vangt inbreker

Emmeloord

Dinsdagavond rond 22.00 uur reden agenten naar een inbraakmelding van een bedrijf gevestigd aan de Ecu. Daar zagen ze dat er bij een pand een ruit was verbroken en dat er diverse vermoedelijk gestolen spullen klaar waren gezet.

In de directe omgeving werd een auto met draaiende motor aangetroffen. Gelijk hierop maakten meerdere politiemensen een grote afzetting rond het bedrijf in afwachting van een speurhond. Toen de hondengeleider ter plaatse was zette hij zijn hond meteen aan het werk.

Al gauw pikte de viervoeter het spoor op van een inbreker waaruit bleek dat één of meerdere verdachten aan de achterzijde van het pand waren gevlucht. Vervolgens kwam de hond tijdens zijn speurtocht naar de verdachte diverse attributen van één van de dieven tegen. Na lang gesnuffel spoorde de hond een 21-jarige man uit Diemen op die zich had verstopt in een sloot. Omdat deze zich niet direct bekend maakte op aanroepen liep hij een bijtwond op. De verdachte is in het ziekenhuis aan zijn wond behandeld.

Agenten hebben meerdere goederen die zowel afkomstig zijn van de inbreker(s) danwel van de inbraak aangetroffen en veilig gesteld voor onderzoek. Rechercheurs van Basiseenheid Emmeloord hebben de bedrijfsinbraak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):