maandag, 22. juni 2009 - 9:33

Politieman Herre Zonderland wint vijf medailles bij NK turnen

Rotterdam

Tijdens het Nederlands Kampioenschap Turnen in AHOY Rotterdam heeft Herre Zonderland, werkzaam bij de politie Fryslân, zich van zijn beste kant laten zien. Er was sprake van een ware medailleregen.

Zaterdag kwam Herre Zonderland uit in de meerkamp finale. Na de start op vloer, volgde een matige voltige oefening. Dit betekende kostbaar puntenverlies. Op de overige onderdelen van de meerkamp stelde Herre Zonderland weer orde op zaken en liet zien dat hij tot de top van Nederland behoort.

Uiteindelijk behaalde Herre Zonderland na de zes onderdelen een 3e plaats en dus een bronzen medaille in de meerkamp. Zondag 21 juni werden de toestelfinales geturnd. Herre had zich op maar liefst vijf onderdelen geplaatst voor de finale.

Hij turnde zondag met veel succes deze toestelfinales. Op de brug, het rek en voltige wist Herre een zilveren medaille te behalen. Bij de ringen waren de prestaties van Herre goed voor een derde plaats. Daarmee kwam een lang maar succesvol turnweekend ten einde en kon Herre Zonderland met vijf medailles terug naar Fryslân. Herre Zonderland maakt gebruik van de topsportregeling van NOC*NSF en Politie Nederland.
Provincie:
Tag(s):