maandag, 29. juni 2009 - 14:05

Politieman krijgt vuistslag in gezicht

Enschede

Een hoofdagent van Politie Twente kreeg zondag een vuistslag in zijn gezicht nadat hij een man vorderde om weg te gaan. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Politieagenten kregen op in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 2.40 uur de melding om te gaan naar een discotheek in het centrum van Enschede omdat er onenigheid was met enkele klanten.

De portiers hadden vier mannen uit de discotheek gezet nadat er in de zaak een conflict met andere klanten had plaatsgevonden. De gealarmeerde politieagenten deelden daarop de mannen mede dat ze niet meer welkom waren in de discotheek.

De mannen gaven geen gehoor aan het verzoek om te vertrekken. Ook niet nadat de politieagenten dit van hen vorderden. Eén van de mannen, een 27 jarige Enschedeër, zocht zichtbaar ruzie met omstanders.

De politieagenten hebben de man vervolgens met zachte dwang in de richting van de Noorderhagen gedirigeerd. De 27-jarige liep toch weer terug in de richting van de discotheek. Hierop werd de man aangehouden. De andere mannen bemoeiden zich met deze aanhouding.

Een hoofdagent van Politie Twente verzocht één van hen, een 49-jarige man uit Leeuwarden, nogmaals om zich hier niet mee te bemoeien. Hierop sloeg de man met zijn hand, gebald in een vuist, tegen het gezicht van de hoofdagent.

Deze weerde af door terug te slaan en de man aan te houden. Door de vuistslag voelde de hoofdagent pijn aan zijn mond. Een derde man, 45 jaar uit Apeldoorn, voldeed niet aan bevel of vordering van de politieagenten. Ook hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De drie mannen zijn opgesloten en worden vandaag verhoord.
Provincie:
Tag(s):