dinsdag, 17. februari 2009 - 16:41

Politiestalker belt honderden keren met alarmnummers

De politie heeft dinsdagochtend een 50-jarige inwoner van 's-Hertogenbosch aangehouden in verband met stalking van verschillende medewerkers van de politie Brabant Noord en de gemeente. De man begon jaren geleden onder andere medewerkers van de afdeling juridische zaken van de politie stelselmatig te bellen.

Hij voelde zich in het verleden na een klacht kennelijk niet juist behandeld. In de loop van de tijd veranderde de toonzetting van de man en begon hij zich steeds meer beledigend uit te laten. Dit leidde er uiteindelijk toe dat een van de medewerkers, tegen wie hij zich persoonlijk richtte, aangifte deed.

Ook een medewerker van de sociale recherche van de gemeente deed aangifte tegen de man. Hem verweet hij er schuld aan te hebben dat in het verleden een uitkering werd stil gezet.

Het belgedrag van de man werd gedurende de laatste maanden van 2008 in kaart gebracht. Hij bleek vele honderden keren gebeld met verschillende interne nummers van politie en gemeente, maar ook naar het landelijk politienummer 0900-8844.

De verdachte is in het verleden diverse keren door onder andere de buurtcoördinator op zijn gedrag aangesproken. Hij is zelfs schriftelijk door zowel de korpschef van de politie als de burgemeester gesommeerd zijn acties te staken. Tot op heden zonder resultaat.

De verdachte is ingesloten en inmiddels in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):