vrijdag, 24. april 2009 - 20:40

Pontje Steur weer in de vaart

Werkendam

Op koninginnedag, donderdag 30 april, wordt om 10.00 uur het vaarseizoen van Pontje Steur in Werkendam geopend. Wandelaars en fietsers kunnen vanaf dat moment weer gebruik maken van het pontje dat vaart in de Biesbosch tussen Draepkilweg en ’t Kooike.

In mei en de tweede helft van september vaart het pontje tijdens de weekenden en op feestdagen. In juni, juli, augustus en tot half september wordt alle dagen gevaren van 10.00 - 18.00 uur. Op vrijdag 1 mei en tijdens het hemelvaartweekend zijn extra vaardagen gepland (21 en 22 mei).

Pontje Steur vaart alweer voor het 9e seizoen en brengt elk jaar weer meer fietsers en voetgangers naar de overkant van het Steurgat. De vrijwillige pontschippers geven graag informatie over de Biesbosch en alles wat er in de nabije omgeving te zien en te doen is. Reden genoeg voor elke recreant om zijn wandel- of fietstocht ook via het pontje te laten lopen, om zo zelf deze plekjes te ontdekken en tegelijkertijd te genieten van een overtocht waarop de Biesbosch zich op z’n mooist laat zien. Het Pontje zet jaarlijks meer dan 9000 fietsers en voetgangers over.
Provincie:
Tag(s):