zaterdag, 16. mei 2009 - 15:17

Pool krijgt boete van 2800 euro

De politieregio’s Groningen, Drenthe en Fryslân hebben afgelopen week drie milieu en afvaltransportcontroles gehouden. Tijdens de controle werden 344 voertuigen gecontroleerd en daarbij werden in totaal 114 processen-verbaal opgemaakt. De uitschieter was een Poolse chaufeur die ter plekke 2800 euro mocht neertellen.

De controles werden in gezamenlijkheid uitgevoerd met politie, douane, VROM, Inspectie Verkeer en Waterstaat, AID, KLPD, Douane, provincie en motorrijtuigenbelastingdienst. Doel van de actie is het opsporen van milieu en overige overtredingen binnen het wegtransport. Daarbij zijn 132 vrachtautocombinaties gecontroleerd. Daarvan hebben 114 chauffeurs een proces-verbaal gekregen.

Er werden overtredingen geconstateerd op het gebied van overbelading, vastzetten van lading, gevaarlijke stoffen. In Friesland werd op de Rijksweg A7 gecontroleerd, nabij Terwispel. Hier werden 131 vrachtauto's gecontroleerd en is 43 keer proces-verbaal opgemaakt. In Drenthe is gecontroleerd langs de A37 ter hoogte van Zwinderen. Ook hier waren veel chauffeurs in overtreding en werden 42 keer proces-verbaal opgemaakt. De vrachtwagen van een Poolse chauffeur vertoonde zoveel technische gebreken dat hij een boete kreeg van 2800 euro die hij ter plaatse moest voldoen. De vrachtwagen werd aan de ketting gelegd. Bij Scheemda op de Rijksweg A7 kregen 29 chauffeurs proces-verbaal
Provincie:
Tag(s):