woensdag, 13. mei 2009 - 10:27

Porsche Panamera in productie genomen

Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG heeft in zijn fabriek in Leipzig de nieuwe Porsche Panamera in productie genomen. De vierdeurs Gran Turismo, die in september 2009 op de markt komt, wordt samen met de sportieve SUV Cayenne op één productielijn gebouwd. Nu de fabriek weer geheel operationeel is na een ingrijpende verbouwing, zijn ook rondleidingen in de fabriek weer mogelijk.

Voor de productie van de Panamera is de fabriek in Leipzig in minder dan twee jaar uitgebreid naar een oppervlakte van 22.000 m2 en zijn tegelijkertijd de hoogmoderne logistiek en productie nog verder verbeterd. Vanwege de bouwwerkzaamheden was het in de afgelopen acht maanden niet mogelijk om in de fabriek een rondleiding te volgen. Vanaf nu kunnen bezoekers de productie weer van zeer dichtbij meemaken en met eigen ogen zien hoe de eerste Panamera’s de productielijn verlaten.

De rondleidingen zijn gratis en duren ongeveer twee uur. Het bezoek is eveneens te boeken in combinatie met een arrangement waarbij de bezoeker zelf achter het stuur van een Porsche mag plaatsnemen op het naastgelegen testcircuit of mag meerijden met een testcoureur in een Porsche 911 GT3 Cup. De Porsche Cayenne is uit te proberen op zowel het testcircuit als een off-roadparcours.
Categorie:
Tag(s):