maandag, 16. februari 2009 - 20:17

Porsche Panamera met innovatieve interieurconcept

Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG onthult het innovatieve interieurconcept van zijn vierde modellijn, de Panamera. Al bij zijn marktintroductie op 12 september is de Porsche Panamera met V8-motoren verkrijgbaar.

De middenconsole van de vierdeurs Panamera strekt zich uit van het dashboard tot de achterzitplaatsen en zorgt voor een geheel nieuw gevoel van ruimte en comfort bij alle vier de zitplaatsen. Het interieur biedt de bestuurder optimale ergonomie en elke inzittende heeft zijn eigen stoel. De lage zitpositie draagt bij aan het contact met de weg, kenmerkend voor voor Porsche.

Er zijn dertien kleur- en leersoort combinaties verkrijgbaar voor het interieur, inclusief vier two-tone opties, die met zeven interieurdecors gecombineerd kunnen worden, waaronder carbon en hout.
In de Panamera S en 4S zijn voorin standaard comfortstoelen geplaatst die achtvoudig elektrisch verstelbaar zijn. In de Panamera Turbo is bovendien ook de lengte van het zitvlak, de lendensteun en de stuurkolom elektrisch verstelbaar en voorzien van een geheugenfunctie. Tegen meerprijs is climate control verkrijgbaar met vier ‘zones’, waardoor de temperatuur en blower voor elke zitplaats afzonderlijk is in te stellen.

Voor ultiem luistergenot biedt Porsche op verzoek een high-end surround-soundsysteem van Burmester aan, één van de meest gerenommeerde audiospecialisten ter wereld. In de Panamera is meer dan 2.400 vierkante centimeter geluidsmembraan gebruikt. Dat zorgt voor een geluidservaring die het gevoel van het live bijwonen van een concert benadert. Het systeem bestaat uit zestien speakers die met zestien versterkerkanalen van samen 1.000 watt worden aangestuurd, aangevuld met een actieve subwoofer van 300 watt.

In eerste instantie is de Panamera alleen met V8-motor verkrijgbaar, met keuze uit achterwielaandrijving (Panamera S) en vierwielaandrijving (4S en Turbo). De 4,8-liter V8 in de Panamera S levert 400 pk (294 kW), goed voor een topsnelheid van 283 km/uur en een acceleratietijd van 0 naar 100 km/uur in 5,4 seconden. Het gemiddelde verbruik bedraagt 10,8 l/100 km, de CO2-uitstoot 253 g/km. Een handgeschakelde zesversnellingsbak is standaard, de PDK-transmissie met zeven versnellingen is een optie. De Panamera S met de PDK transmissie is leverbaar vanaf 137.500 euro inclusief BTW en BPM.
Categorie:
Tag(s):