vrijdag, 30. januari 2009 - 19:31

Positief reactie over veroordeling amokmaker Uden

Eindhoven

CNV Ambulance heeft verheugd gereageerd op de snelle veroordeling van de man die zich afgelopen zaterdag zeer agressief gedroeg tegenover ambulancepersoneel. “Het OM heeft de zaak gelukkig alsnog serieus opgepakt�, reageert CNV-bestuurder Gert Jan den Besten.

CNV Ambulance reageerde eerder deze week zeer verontwaardigd op het feit dat het OM de man in eerste instantie zomaar had laten gaan. “Dit was tegen alle afspraken in, niemand begreep hier iets van. We hadden juist met elkaar afgesproken dat we dit soort gedrag niet tolereren en dat daders lik-op-stuk krijgen. Handen af van het ambulancepersoneel, dat moet voor iedereen duidelijk zijn. We hebben maandag meteen een brief gestuurd naar de minister van Binnenlandse Zaken om opheldering te vragen.�

Den Besten is blij dat het OM de zaak alsnog voor het snelrecht heeft gebracht en dat de dader conform de eis van het OM is veroordeeld voor openlijke geweldpleging en bedreiging van ambulancepersoneel (60 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier weken).
Provincie:
Tag(s):