maandag, 29. juni 2009 - 18:07

Power Horse Duiven

Duiven

Aangezien de Power Horse Duiven, op 11 en 12 juli 2009, niet in de vakantieperiode valt, verwacht de organisatie veel bezoekers, in recreatiegebied Horsterpark tussen Duiven en Westervoort.

De unieke combinatie van paardensport, braderie, zomerkermis, circus en vele demonstraties, is gratis toegankelijk en volgens de organisatie een feestdag voor het hele gezin.

Basis is de internationale Power Horse Competitie met trekpaardwedstrijden, Men rijdt met enkel-, twee- en vierspannen uit Nederland, België en Duitsland. De ca 50 teams en 100 trekpaarden rijden met marathonwagens en historische rijtuigen. Bij de menproeven gaat het om behendigheid, maar ook om snelheid.

Zaterdag beginnen de ploegen om 9.30 uur met dresseur en de behendigheidsproeven. Spectaculair is het hindernisparcours in de grote waterplas (15 uur). Zondagmiddag rijdt men een spiegelparcours en strijden de menners direct tegen elkaar om de snelste tijd. Terwijl de teams de wedstrijd rijden is het niet stil in het Horsterpark, het zomerfeest en diverse demonstraties in de omgeving van de hoofdring gaan gewoon door.

Zaterdag en Zondagmiddag zijn er demonstraties met het trekpaard Turbo. Ook kunnen een aantal mensen zelf een hindernisparcours met het Turbo rijden. De kinderen mogen touwtrekken met Turbo en op het vliegend tapijt staan. Organisator Henk Nijland is tevreden over het programma. “Wij hebben weer nieuwe onderdelen in het programma. Zondagmiddag geeft jeugdkampioene Franka Loos uit Brabant een demonstratie dressuur rijden. Nieuw zijn de modelvliegtuigen die hun kunsten in de hoofdring en in een eigen vlieggebied laten zien. Zondag is er een optreden van de Egelander muzikanten uit Bemmel. Sfeer die hoort bij een feestdag voor het hele gezin.

Op de waterplas vaart waterscouting Abel Tasman uit Giesbeek en op de promotielaan staan de meest uiteenlopende instellingen en personen zich te promoten. Een prachtig programma voor jong en oud.
Zaterdag en zondag van 12 tot 18 uur is er op de hoofdlaan een braderie. De belangstelling voor de kramen is weer groter als vorige jaren en men kan de meest uiteenlopende dingen kopen.

Circus Belly Wien, met paarden, kamelen, trapeze en clowns, zal tijdens de Power Horse Duiven voorstellingen geven (niet gratis).

Het zomerfeest met kermis draait beide dagen van 10 tot 17 uur. Voor de kinderen is er een draaimolen en verder kermisvermaak. Wie het wat rustig wel kan pony rijden, een ritje met de paardentram door het park maken of naar circus Belly Wien. Zondag komen de oude landbouwtractoren weer in alle soorten en maten. Scootmobielclub Duiven houdt een afstandrit gecombineerd met ruituigen en ruiters. Ook het kampement van de deelnemers van de Power Horse is vrij toegankelijk en hier kan men in contact met de menners en de paarden komen.

De organisatie denkt met dit programma haar motto waar te maken:” Power Horse Duiven een feestdag voor het gehele gezin.

Informatie www.powerhorseduiven.nl
Provincie:
Tag(s):