zondag, 29. november 2009 - 18:30

Predikaat 'Hofleverancier' voor twee Limburgse bedrijven

Twee bedrijven hebben dit weekend het predikaat Hofleverancier gekregen. Machinefabriek J.M. van den Munckhof in Horst aan de Maas kreeg vrijdag uit handen van gouverneur Léon Frissen de bijbehorende oorkonde vanwege het 125-jarig bestaan van het bedrijf. Zondag mocht Bakkerij Extra in Schinnen zich verheugen op het predikaat vanwege het 100-jarig bestaan.

Machinefabriek J.M. van den Munckhof uit Horst stamt uit 1884 en was toen een smederij. Momenteel ontwerpt en vervaardigt deze machinefabriek in hoofdzaak pluk-, spuit- en oogstmachines die worden afgezet in de tuinbouw en in de fruitteelt.

De oorsprong van Bakkerij Extra ligt in 1909, wanneer Jan Extra, samen met zijn broer Jozef, een kruidenierswinkel begint en zelfgebakken brood gaat verkopen. Bakkerij Extra heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een ambachtelijke bakkerij, bekend in Schinnen en de regio.

De richtlijnen om in aanmerking te komen voor het mogen voeren van het Predikaat ‘Hofleverancier’ vereisen onder meer dat de onderneming minimaal 100 jaar bestaat en in de branche of bedrijfstak een eerste of vooraanstaande plaats in de regio inneemt.
Provincie:
Tag(s):