dinsdag, 10. februari 2009 - 10:16

Première MINI John Cooper Works Cabrio

Rijswijk

MINI presenteert de nieuwe MINI John Cooper Works Cabrio. Deze compacte cabriokrachtpatser biedt dubbele pret door de circuitgenen van het John Cooper Works (JCW) label te combineren met de fun van open MINI rijden. De MINI John Cooper Works staat vanaf 28 maart a.s. bij de dealers voor een prijs van 43.555 euro.

Wat moet het worden: zinderende prestaties of lekker open rijden? Die vraag hoeft de bestuurder van de MINI John Cooper Works Cabrio zich nooit te stellen. Meer fun kan een cabrio bijna niet bieden. Zijn forse spierkracht stelt de MINI John Cooper Works Cabrio in staat tot grootse daden. Maar liefst 155 kW/211 pk levert de viercilinder-in-lijn benzinemotor (1.598 cm3), dankzij de Twin Scroll-turbo en de directe brandstofinjectie. Met de overboostfunctie bedraagt het maximumkoppel 280 Nm (2.000 tot 5.300 t.p.m.). In 6,9 seconden stuwt de krachtbron de MINI John Cooper Works Cabrio van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid bedraagt maar liefst 235 km/u. Gemiddeld neemt de racy Brit elke honderd kilometer 7,1 liter brandstof tot zich.

Bruikbare sportiviteit
Geheel volgens het MINI-recept biedt de John Cooper Works Cabrio een onverslaanbaar goed weggedrag. Vering, remmen en transmissie zijn ontwikkeld voor circuitgebruik maar afgestemd op dagelijks gebruik. Een druk op de Sportknop naast de versnellingspook zorgt op verzoek voor nog meer gevoel in de elektrisch bekrachtigde besturing en een nog dynamischer gasrespons.

De standaard Dynamische Stabiliteits Controle (DSC) is bovendien uitschakelbaar, wat er in combinatie met het elektronische sperdifferentieel voor zorgt dat rijden in de MINI John Cooper Works Cabrio een sensatie is voor bochtenridders. Voor een lekker sportieve sound zorgt bovendien het nieuw ontwikkelde uitlaatsysteem.


De supersnelle MINI is voorzien van een gespierd uiterlijk. Hij staat op lichtmetalen 17-inch sterspaakwielen. Rode, aluminium remklauwen met daarop het John Cooper Works-logo dragen bij aan de krachtige looks. Opvallend in het sportieve interieur van de MINI John Cooper Works Cabrio is het met leder beklede driespaaksstuurwiel. De MINI John Cooper Works Cabrio is verder uitgerust met een volautomatisch cabriodak, dat in vijftien seconden opent of sluit en voorzien is van de unieke, geïntegreerde schuifdakfunctie. De actieve rollbar ligt geheel verzonken achter de achterbank, wat zowel het design als het zicht naar achteren ten goede komt.

Nog meer beleving met John Cooper Works accessoires
Voor een ultieme snelheidsbeleving, zelfs als de auto stil staat is er het John Cooper Works stylingpakket. Met gewijzigde bumpers en sideskirts met luchtinlaten oogt de MINI John Cooper Works Cabrio nog daadkrachtiger. Daarnaast zijn diverse carbondelen en nieuwe analoge meters voor in het dashboard leverbaar. Meters voor de koelwatertemperatuur, g-krachten, het actueel gebruikte draaimoment van de motor en indicatie voor de overboostfunctie van de turbo maken het race-gevoel compleet. Deze nieuwe accessoires komen dit voorjaar beschikbaar voor alle modellen, behalve de dashboardmeters die voorbehouden zijn aan de MINI hatchback en Clubman.
Categorie:
Tag(s):