dinsdag, 3. maart 2009 - 13:46

Prijsverschil loopt op tot 4 euro per volle tank

Amsterdam

Tanken bij een goedkoop pompstation kan tot vier euro per volle tank schelen. De stations van Texaco en Total zijn gemiddeld het duurst. Die van de Makro, Tinq en Tango zijn het goedkoopst. Dat blijkt uit onderzoek van inkoopcollectief MKB Brandstof en online zakenmagazine Z24.

MKB Brandstof verzamelde de tankgegevens van 225 duizend zakelijke rijders. Het gaat hier om de prijzen van brandstof die daadwerkelijk aan de pomp zijn betaald. Op basis van deze prijzen werd een ranglijst samengesteld van de 12 toonaangevende aanbieders.

De benzineprijs ligt bij de duurste stations gemiddeld zeven eurocent per liter hoger dan bij de goedkoopste. Voor diesel geldt een verschil van zes cent. Bij een volle tank van vijftig liter kan het verschil oplopen tot ruim vier euro. In het kleinzakelijk segment tankt een benzinerijder gemiddeld 1.671 liter per jaar en bespaart bij de goedkoopste pompstations jaarlijks negentig euro. Een dieselrijder verbruikt gemiddeld 2.747 liter per jaar en is 129 euro goedkoper uit. Een LPG-rijder kan 69 euro per jaar besparen.
Categorie:
Tag(s):