dinsdag, 10. maart 2009 - 12:50

Prinses Laurentien presenteert ‘Het begint met lezen’

Utrecht

Prinses Laurentien heeft dinsdag het startpakket ‘Het begint met lezen’ in het Spoorwegmuseum gepresenteerd. 'Het begint met lezen' is een startpakket voor medewerkers in de kinderopvang dat gericht is op leesbevordering bij kinderen.

Daarnaast biedt het pakket handvatten om laaggeletterdheid bij ouders en collega`s bespreekbaar te maken en aan te pakken.

Naast aandacht voor lezen en schrijven op school is aandacht buiten de school belangrijk. Dit project richt zich op medewerkers in de kinderopvang. Medewerkers krijgen met het startpakket handvatten om bijvoorbeeld aan de slag te gaan met spannende voorleesverhalen of het inrichten van een leeshoek. Daarnaast kunnen medewerkers laaggeletterde ouders stimuleren hun taalvaardigheid te verbeteren.

Prinses Laurentien presenteert het eerste startpakket. Daarna leidt kinderboekenschrijfster Betty Sluyzer een paneldiscussie. Naast de Prinses nemen een Alfabetiseringsambassadeur, Kim van Kooten en experts op het gebied van kinderopvang, laaggeletterdheid en leesbevordering deel aan de paneldiscussie.
Provincie:
Tag(s):