zaterdag, 21. maart 2009 - 11:33

Prinses Máxima bezoekt school in kader van meisjes en techniek

Prinses Máxima en minister Plasterk zullen op 14 april 2009 scholengemeenschap De Waerdenborch in Holten bezoeken. Ze maken daar de voorlichting mee die speciaal bedoeld is om meer meisjes te laten kiezen voor een bètatechnische richting.

De Prinses en de minister wonen een presentatie bij voor en door vmbo-meisjes over de doorstroom naar een technische vervolgopleiding en speeddates tussen havo/vwo-meisjes en vrouwelijke technische professionals. Leerlingen doen mee aan proefjes in het kader van Girlsday, waarbij bedrijven meisjes een kijkje in hun (technische) keuken bieden. Daarnaast spreken een aantal CEO`s over de rol die bedrijven kunnen spelen bij het voorlichten van meisjes om het aandeel vrouwen in bètatechnische beroepen te vergroten.

Relatief weinig meisjes kiezen in Nederland voor een N(natuurwetenschappelijk)-profiel of technische (vervolg)opleiding. Vaak komt dit doordat meisjes een onjuist of onvolledig beeld hebben van technische studies en beroepen. Ook komen ze in hun omgeving weinig met vrouwelijke technische rolmodellen in aanraking. VHTO, het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, heeft in opdracht van het Platform Bèta Techniek verschillende activiteiten ontwikkeld om meisjes in het voortgezet onderwijs beter voor te lichten over het benutten van hun technische talenten. Door financiële steun van het ministerie van OCW kunnen scholen hier kosteloos gebruik van maken.
Provincie:
Tag(s):