zaterdag, 4. juli 2009 - 8:24

Proppen en wegwezen

Uithoorn

Dit weekend begint voor circa 800.000 Nederlanders de zomervakantie. Voor sommigen betekent dat proppen geblazen om alle benodigdheden in de auto mee te krijgen.

Zo ook voor een dame uit de Amstelhoek, die spullen moet meenemen voor voor vier personen in haar niet al te ruime achterbak van haar Smart.

Verkeersdrukte

Ongeveer 400.000 Nederlanders vertrekken naar het buitenland en de auto is daarbij veruit het populairste vervoermiddel Frankrijk en Duitsland zijnde populairste vakantielanden. Maar de toeristenbond verwacht dat het met de drukte nog wel mee zal vallen. De grootste drukte op de Europese wegen barst pas half juli los.

Maar helemaal zonder vertraging zal de rit niet gaan. In Duitsland beginnen de schoolvakanties in het noorden en oosten van het land en in het Ruhrgebied. Grootste kans op files is er op de wegen rond Hamburg, Neurenberg en München. In Oostenrijk is de A10 tussen Salzburg en Villach het grootste knelpunt, vooral het stuk tussen Salzburg en de Tauerntunnel kan voor oponthoud zorgen. In Zwitserland loopt het verkeer vast bij de Sint Gotthardtunnel in de A2 Bazel — Chiasso en in Frankrijk zal het langzaam gaan op Autoroute du Soleil (A6/A7) via Dijon en Lyon richting Middellandse Zee. In Monaco begint zaterdag de Tour de France. Dat zal dit weekend in en rond Monaco voor veel extra drukte zorgen. De Wegenwacht neemt in samenwerking met andere deelnemers een aantal weekends deel aan een grensactie. Voor u de grens passeert kunt u een gratis een laatste controle aan uw auto en/of caravan laten uitvoeren. De actie vindt dit weekend op zaterdag 4 juli (tussen 06.30-13.00 uur) plaats op de A12 bij Duiven en op de A37 bij Emmen.
Provincie:
Tag(s):