maandag, 9. februari 2009 - 9:28

ProRail verschaft extra werk tijdens kredietcrisis

Utrecht

Spoorbeheerder ProRail versnelt het werk aan spoor. Daarmee wil ProRail spoorbouwers snel aan extra werk helpen en voorkomen dat deze bedrijven moeten inkrimpen als gevolg van de kredietcrisis.

De komende zes maanden laat de spoorbeheerder ondermeer voor 10 miljoen euro extra onderhoud aan het spoor doen. Ook gaat ProRail herstel- en vervangingswerkzaamheden naar voren halen in de planning. In de tweede helft van dit jaar en volgend jaar worden opdrachten gegeven voor werk aan het spoor, dat oorspronkelijk gepland stond voor eind 2011. Het gaat om een versnellingspakket van in totaal 45 miljoen euro tot en met 2010.

Verder onderzoekt ProRail of grote infrastructurele projecten als bijvoorbeeld de Hanzelijn en de verbinding Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad (OV-SAAL) kunnen worden versneld. Ook projecten of programma’s op en rond stations voor kwaliteit, veiligheid en toegankelijkheid, zoals het plaatsen van camera’s, brailleplaatjes, toegangspoortjes, liften en de bouw van fietsenstallingen, worden onderzocht op reële versnellingsmogelijkheden. ProRail wil met deze maatregelen ontslagen in de spoorsector voorkomen en zorgen voor een meer constante stroom aan opdrachten.
Provincie:
Tag(s):