zondag, 8. maart 2009 - 13:30

Protest tegen Duitse pedofiel

In Heinsberg zijn zaterdagavond 63 personen door de politie vastgezet tijdens een protest tegen een 57-jarige pedofiel die in die plaats is gaan wonen. De demonstratie werd georganiseerd door de extreemrechtse partij NPD en er was geen vergunning voor afgegeven, zo meldt de politie in Heinsberg.

De groep demonstranten werd ingesloten, nadat de aanwijzingen van de politie niet werden opgevolgd. Na het achterhalen van de persoonsgegevens werd, op een persoon na, iedereen weer vrijgelaten.

Het protest was gericht tegen een 57-jarige Duitser die na gevangenschap in Heinsberg-Randerath is gaan wonen, zo werd begin vorige week bekend. De man had een straf uitgezeten wegens sexueel misbruik van twee minderjarige meisjes. De Duitser zou na het uitzitten van zijn straf behandeld moeten worden, maar deze tbs-maatregel werd niet opgelegd door de rechtbank. De politie in de regio Heinsberg vond het haar plicht om de bevolking in te lichten over de aanwezigheid sinds vorig weekeinde van de veroordeelde man.
Provincie:
Tag(s):