donderdag, 19. maart 2009 - 10:28

Provinciale medewerkers stappen over op LED-lampen

Binnen anderhalf uur zijn er door medewerkers van de provincie Fryslân 200 LED-lampen gekocht. Dat is het resultaat van een speciale verkoopactie van LED-lampen in het kader van de campagne ‘Ik stap oer’ op woensdag 18 maart 2009. Gedeputeerde Hans Konst van de provincie Fryslân kocht de eerste LED-lampen.

Gedeputeerde Hans Konst reageert enthousiast op het resultaat: “De LED campagne ‘Ik stap oer’ is een prachtig initiatief. Energiebesparing is niet voor niets één van de speerpunten uit het programma Duurzame Energie. Het animo onder provinciale medewerkers voor energiezuinige lampen is groot. Het leeft! Ik roep burgers, bedrijven, organisaties en scholen op om ook over te stappen op LED!�

Campagne ‘Ik stap oer’
De LED-campagne van 'Ik Stap Oer!' is een initiatief van de provincie Fryslân, energiebedrijf E.ON, de Friese Milieu Federatie, Poiesz Supermarkten, Omrop Fryslân en de Leeuwarder Courant. Doel van de campagne is om in alle Friese woningen zoveel mogelijk gloei- of spaarlampen te vervangen door geselecteerde LED-lampen.
Provincie:
Tag(s):