dinsdag, 7. april 2009 - 20:31

Provincie Limburg steekt geen geld in fusieclub

(Elfvoetbal) De Provincie Limburg gaat geen geld steken in de nieuwe fusieclub Sporting Limburg. Provinciale steun blijft uit, omdat de nieuwe club niet heeft voldaan aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een financiële injectie. De provincie was verzocht om de komende vier jaar 6,5 miljoen euro bij te dragen aan de vereniging, die tot stand moet komen uit een fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard.

Het besluit is de volgende domper in de daadwerkelijke totstandkoming van Sporting Limburg. Door het uitblijven van steun van de Provincie Limburg kan de schuld van Fortuna niet volledig worden gesaneerd. Dit meldt L1. Vorige week werd al duidelijk dat de regionale politiek weinig voelde voor steun aan de fusieclub. Dit wordt middels het besluit van het college nu kracht bijgezet.

Hoewel een belangrijke pijler onder de fusieplannen nu wegvalt, gaf de Stuurgroep vorige week al wel het groene licht voor de fusieplannen. De nieuwe club gaat nu met een aanzienlijk lager budget werken.
Categorie:
Tag(s):