woensdag, 8. juli 2009 - 11:05

Provincie ondersteunt plan voor Automotive Cluster

Maastricht

Gedeputeerde Staten in Limburg hebben een bijdrage van bijna 150.000 euro verleend voor het project Automotive Cluster in de Euregio Maas Rijn. De totale kosten bedragen 2,4 miljoen euro. Die worden behalve door Limburg ook gedragen door Brussel, de provincie Noord-Brabant en het ministerie van Economische Zaken.

Doel van dit project is om de regio Euregio Maas Rijn op de kaart te zetten als een centrum van de automobielindustrie in Europa. Afzonderlijk worden de regio’s in de grensgebieden van Nederland, Duitsland en België door de sector namelijk niet als echte automotive regio’s beschouwd. Maar door samenwerking van de automotivecentra Aken (CAR), Lommel (Flanders Drive), Franchorchamps (Campus Automobile) en Helmond (ATC) kan dat wel. Daarnaast zijn in deze regio’s belangrijke autofabrikanten gevestigd als DAF en NedCar in Noord-Brabant en Limburg evenals Ford en Toyota in België. De Akense universiteit heeft voorts een naam op het gebied van onderzoek en onderwijs in deze sector.

Belangrijk onderdeel van het project is gericht op het versterken van de concurrentiekracht van de automotive cluster. Onder meer door het opzetten van technologie netwerken tussen de bedrijven onderling, het organiseren van congressen en workshops evenals het versterken van de uitstraling en reputatie van de regio als automotive regio.
Provincie:
Tag(s):