vrijdag, 8. mei 2009 - 14:20

Provincie stelt aardgasconsulent aan

Maastricht

De provincie Limburg heeft vanaf 11 mei 2009 een aardgasconsulent. Hub Veders van Mobility&Business Consultancy, gaat ruim 200 bedrijven in de regio Maastricht en Venlo benaderen voor een informatief gesprek. De bedrijven worden daarin geïnformeerd over de voordelen van het rijden op aardgas en dat dit een bijdrage levert aan de verbetering van de luchtkwaliteit.

De provincie Limburg en zes grote gemeenten willen het rijden op aardgas stimuleren omdat dit een bijdrage levert aan het verbeteren van de luchtkwaliteit. Aardgasvoertuigen stoten veel minder vervuilende stoffen uit dan die op benzine of diesel rijden. In de gemeente Venlo is reeds een aardgastankstation geopend. In de gemeente Maastricht is de opening van een aardgastankstation gepland in juni dit jaar. Beide gemeenten hebben al aardgasvoertuigen aangeschaft.

Een auto op aardgas is duurder in aanschaf dan eenzelfde auto op diesel. De brandstofkosten zijn daarentegen voordeliger. Aardgas wordt aan de pomp per kilo verkocht. Een kilo aardgas komt qua energie-inhoud overeen met een liter diesel. Een kilo aardgas aan de pomp kost ongeveer zestig eurocent exclusief B.T.W.. Voor auto’s die veel kilometers maken is aardgas daarmee een goedkoop alternatief.
Provincie:
Tag(s):