zondag, 22. februari 2009 - 0:37

PSV in blessuretijd langs FC Groningen

(Elfvoetbal) PSV heeft in een tactisch duel FC Groningen in de laatste minuut onverdiend verslagen. De ingevallen Danko Lazovic kopte in de 93ste minuut een voorzet van de eveneens ingevallen Stef Nijland binnen. De Groningers hadden de beste kansen, maar spitsen Gonzalo Garcia en Marcus Berg hadden het vizier op het 'moment supreme' niet op scherp staan. Net op het moment dat iedereen dacht dat het 0-0 zou blijven, snoepten de Eindhovenaren de drie punten weg.

De wedstrijd begon overigens vijfentwintig minuten later, omdat boven de Z-side een plaat van een speaker los hing, die boven de hoofden van de supporters bungelde. Omdat de situatie te gevaarlijk was, werd besloten het vak te ontruimen en het probleem te verhelpen. Dat lukte uiteindelijk niet helemaal, want met een nog steeds loshangende plaat werd om 21.10 uur alsnog begonnen aan de wedstrijd.

En FC Groningen deed dat, zoals ze dat eigenlijk altijd doen in thuiswedstrijden, furieus. Fel, aanvallend en de intentie hebbende om snel te scoren. Danny Holla pegelde na vier minuten al een bal richting doelman Andreas Isaksson, maar de Zweedse doelman pareerde uitstekend. De thuisclub wilde het duel zo snel mogelijk openbreken, maar dat gebeurde niet waardoor PSV steeds meer naar voren durfde te voetballen. Dit leverde een eerste kansje op voor Danny Koevermans, maar de spits schoot uit een moeilijke hoek in het zijnet.

Beide teams hadden steeds meer moeite om voorin iets creatiefs te verzinnen. Nordin Amrabat had vooral ruzie met ploeggenoot Jason Culina, want de twee zagen kans elkaar continue verkeerd te begrijpen. Daarnaast kwam linksbuiten Balasz Dszudszak zijn directe tegenstander Ondrej Svejdik niet voorbij. De Hongaar blonk vooral uit in gemakkelijke valpartijen en irritante wegwerpgebaren.

In de tweede helft begon de thuisclub wederom uitstekend, maar keeper Isaksson had zowaar een goede dag voor PSV; hij sleepte zijn ploeg erdoorheen met enkele fraaie reddingen. Berg en Garcia hadden vrije kansen om de 1-0 op het scorebord te brengen, maar vergaten het duel open te breken.

Het duel leek steeds meer af te stevenen op een 0-0 eindstand, maar niets bleek minder waar. Twee invallers speelden hierbij een hoofdrol: Nijland (ex-FC Groningen) gaf de bal met links voor, terwijl de getergde Lazovic de bal in extremis langs Luciano kopte, die deze wedstrijd wel het clubrecord van Roy Beukenkamp (505 minuten zonder tegentreffer) verbrak.
Categorie:
Tag(s):