vrijdag, 17. april 2009 - 9:10

'PSV presenteert vandaag Fred Rutten'

(Elfvoetbal) PSV zal vandaag tijdens een persconferentie Fred Rutten presenteren als nieuwe trainer. Weliswaar moeten beide partijen eerst in een afrondend gesprek de laatste details nog regelen, maar de inschatting is dat de kogel daarna definitief door de kerk is.

De 46-jarige Wijchenaar is bij PSV al maanden de gedroomde kandidaat om de functie van hoofdtrainer te accepteren. In het Philips Stadion vervult Dwight Lodeweges sinds januari de functie van interim-trainer, nadat Huub Stevens zijn ontslag indiende na een teleurstellend verlopen halfjaar. PSV overwinterde niet in het Champions League-toernooi en in de competitie zakte de ploeg naar de subtop.

Rutten begon afgelopen zomer als trainer van Schalke 04 aan een nieuw avontuur. Afgelopen maand werd de voormalige verdediger daar op non-actief gesteld, na een teleurstellend seizoen. Afgelopen week werd er overeenstemming bereikt over de afkoopsom, waardoor beide partijen eindelijk met elkaar om de tafel mochten om tot een contract te komen. Volgens het AD komen PSV en Rutten vandaag tot overeenstemming en volgt er aan het einde van de (mid)dag een persconferentie.

Rutten krijgt wel een flinke vinger in de pap. Hij wil zich ook gaan bezighouden met technische zaken in het management, iets dat hij reeds succesvol deed bij FC Twente. Bij PSV was Rutten eerder hoofd opleidingen en jarenlang assistent van Guus Hiddink als hoofdtrainer.
Categorie:
Tag(s):