zondag, 8. maart 2009 - 23:03

PSV verspeelt zege in slotseconde

(Elfvoetbal) Een feestje in de Grolsch Veste zondagavond. Niet omdat FC Twente een overwinning behaalde tegen PSV, maar omdat de Tukkers in de laatste seconde een punt binnensleepten. Een doelpunt waar lang over zal worden nagesproken, omdat de drie minuten extra tijd eigenlijk al verstreken waren toen Blaise NKufo 1-1 tegen de touwen schoot. PSV, dat door Balazs Dzsudzsak op voorsprong was gekomen, verspeelde daardoor net als vorige week -2-3 verlies tegen sc Heerenveen- in de slotfase punten.

Bij FC Twente leek er zondag sprake van fysieke roofbouw. De Tukkers hebben zware weken achter de rug, met Europese wedstrijden tegen Olympique Marseille, de competitieduels én het recente, moeizame optreden in de beker tegen De Graafschap. Het pittige wedstrijdschema was terug te zien in het spel van de thuisploeg. PSV had namelijk nauwelijks moeite het elftal van trainer Steve McClaren van zich af te houden.

De nieuwe grasmat in de Grolsch Veste zorgde daags voor de wedstrijd voor veel ophef. Het duel werd van zaterdag naar zondag verplaatst, omdat het veld niet tijdig geprepareerd kon worden. Een beslissing waar PSV fel tegen protesteerde, omdat Twente zo één dag extra hersteltijd kreeg na de midweekse wedstrijd tegen De Graafschap.

Dat nieuwe gras was zondag ook nog niet in optimale staat. Naast de vermoeidheid die Twente parten speelde, was het bijna onmogelijk om verzorgd voetbal te spelen. Zo ontspon zich een slordige en matige wedstrijd, die eigenlijk geen winnaar verdiende. Pas toen PSV even na het uur scoorde was er sprake van opwinding. Op de middenlijn nam de Ecuadoriaan Mendez snel een vrije trap. Hij stuurde Dzsudzsak weg, die een vrije doortocht had. De Hongaar benutte het buitenkansje.

FC Twente stelde hierna alles in het werk om de gelijkmaker te forceren, maar de krachten bij de nummer twee van de Eredivisie vloeiden weg. De verdediging van PSV hield zich makkelijk staande, terwijl de Eindhovense aanvallers verzuimden de beslissing te forceren. Die nonchalance kwam PSV uiteindelijk duur te staan in de 94ste minuut, in wat eigenlijk de extra tijd van de extra tijd was. Andreas Isaksson kon de knal van Eljero Elia nog keren, maar de Zweed was kansloos bij de rebound van NKufo.
Categorie:
Tag(s):