maandag, 22. juni 2009 - 8:34

Psychiatrisch onderzoek naar Karst T.

Utrecht

Karst T., de man die op Koninginnedag met hoge snelheid dwars door het publiek reed, zal ondanks zijn overlijden, psychiatrisch onderzocht worden door het Pieter Baan Centrum (PCB).

Het is nooit eerder voorgekomen dat het PBC zo'n onderzoek naar een dode deed, zegt een medewerker van het centrum maandag in De Telegraaf.

Het PBC zal vooral de toerekeningsvatbaarheid van T. gaan onderzoeken toen hij nog in leven was. Om dit alsnog te kunnen achterhalen richt het psychiatrisch onderzoek zich vooral op de omgeving, ouders, familieleden, vrienden en werkkring van T.

Daarbij wordt gekeken naar verklaringen van naasten en wordt een zorgvuldige karakterschets opgesteld. Van belang is daarbij onder andere hoe de man reageerde op incidenten tijdens zijn leven en wordt zijn arbeidsverleden onder de loep genomen. Op basis daarvan moet het PBC aan het openbaar ministerie (OM) rapporteren.

Karst T. (37) uit Huissen doodde zeven mensen door op Koninginnedag met zijn auto met hoge snelheid in te rijden op het publiek bij de koninklijke rijtoer.
Provincie:
Tag(s):