maandag, 4. mei 2009 - 18:44

'Puffende' tankwagen verliest ethyleendiamine

Moerdijk

De brandweer van Moerdijk is maandagmiddag op het industrieterrein bij een bedrijf aan de Middenweg doende geweest met een tankwagen waarvan uit een overdrukventiel mogelijk een geringe hoeveelheid van de gevaarlijke stof ethyleendiamine ontsnapte. De brandweer gebruikte waterkanonnen om de damp te mengen met water en de tankwagen af te koelen.

Vanmiddag werd gemeld dat bij een routinecontrole op een terrein van een bedrijf aan de Middenweg, ontdekt was dat er zogenaamde 'pufjes' ontsnapten uit een overdrukventiel van een tankwagen. Ondanks dat het hier niet om een grote lekkage ging, werd direct alarm geslagen omdat de tankwagen ehtyleendiamine bevat, een gevaarlijke stof. De brandweer kwam met twee tankautospuitwagens en 15 brandweerlieden ter plaatse. Uit voorzorg werd kantoorpersoneel op het terrein gevraagd ramen en deuren te sluiten. Enkele medewerkers die in een loods bezig waren werden verzocht zich naar elders te begeven.

Rond half zes werden nog metingen verricht door de brandweer om te bepalen of er nog stof vrijkomt. Indien het sein op veilig wordt gezet, dan zal overdracht van de zorg voor de tankwagen aan het bedrijf plaats vinden.
Provincie:
Tag(s):