maandag, 10. augustus 2009 - 19:57

Quadrijder probeert motoragent omver te rijden

Hoensbroek

Een quadrijder wordt verdacht van poging tot doodslag nadat hij zondag in Hoensbroek is ingereden op een 35-jarige man uit die plaats en een motoragent. Beide konden ternauwernood het vege lijf redden. De bijrijder is aangehouden. Dit heeft de politie Limburg-Zuid maandag bekend gemaakt

De motoragent kreeg een melding dat een aantal jongeren op scooters en een quad overlast veroorzaakten op de Handelsstraat in Hoensbroek. Bij het zien van de agent gingen de jongeren uiteen. De motoragent bleef in de buurt en zag op een gegeven moment de quad op de voetgangersbrug over de autoweg A76. Op dat moment liep daar ook de Hoensbroekenaar met twee hondjes. De bestuurder van de quad gaf plotseling gas en reed met volle vaart op de man uit Hoensbroek in. Deze kon zich op de smalle brug met een zijsprong net redden. Vervolgens kwam de quad een paar meter voor de motoragent tot stilstand. Dat duurde enige seconden en toen gaf de bestuurder gas. Hij knalde met zijn quad tegen de vooras van de motor. De agent wist een val te voorkomen. Daarop deed de quadrijder een tweede poging om de agent omver te rijden. Ditmaal wist de agent met een val naar links te voorkomen dat hij over de railing van de brug zou vallen en op het wegdek van de snelweg terecht zou komen.
De twee op de quad vluchtten daarop, met achterlating van de motorische vierwieler, richting de Beersdalweg. De bijrijder, een 16-jarige jongeman uit Schinveld, kon even later in de kraag worden gevat. 
De quad had geen kentekenplaat en is in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):