vrijdag, 10. april 2009 - 22:04

Raadslid Borger-Odoorn genomineerd voor titel ‘Jong Raadslid van het Jaar’

Regio

Tien jonge raadsleden dingen mee naar de titel ‘Jong Raadslid van het Jaar’, tussen alle aanmeldingen vielen zij in positieve zin op. De genomineerde raadsleden zijn niet ouder dan 35 jaar en zijn in hun ambt zichtbaar, benaderbaar, origineel en succesvol.

Naast Peter Zwiers raadslid in de gemeente Borger-Odoorn zijn de genomineerden: Mark den Boer, raadslid in Graafstroom; Dennis Bouwman, raadslid in Enschede; Marije Eleveld, raadslid in Ede; Karsten Klein, raadslid in Den Haag; Michel Klijmij, raadslid in Gouda; Bob Koppes, raadslid in Stein; Bernd Roks, raadslid in Etten-Leur; Toine van de Ven, raadslid in Vught en Jos Vink, raadslid in Lingewaal.

Een deskundige, onafhankelijke jury bepaalt welke drie kandidaten doorgaan naar de finale. De winnaar wordt op 10 juni a.s. bekend gemaakt tijdens het VNG-jaarcongres in Almere door de juryvoorzitter, de heer Aat de Jonge, burgemeester van de gemeente Dronten.

De overige juryleden zijn Peter Otten, raadslid gemeente Zeist en voorzitter Raadslid.NU, Jolanda Waaijer, griffier gemeente Hardenberg en bestuurslid Vereniging van Griffiers, Saskia Boelema, raadslid gemeente Breda en finalist Verkiezing Jong Raadslid 2008, en Roelie Lenten, projectleider Actieprogramma Lokaal Bestuur (VNG en ministerie BZK).

De verkiezing ‘Jong Raadslid van het Jaar’ wordt voor de vierde keer georganiseerd. Initiatiefnemers zijn de VNG, het Actieprogramma Lokaal Bestuur, Congres en Studiecentrum VNG, Raadslid.NU, RaadsledenNieuws en Sdu Uitgevers. Met de verkiezing wil de organisatie aandacht geven aan jong raadstalent en laten zien dat lokale politiek ook voor jonge mensen interessant en belangrijk is.
Provincie:
Tag(s):