dinsdag, 27. januari 2009 - 8:53

Rampenoefening in Duivendrecht

Duivendrecht

Dinsdag houden de hulpverleningsdiensten (politie, brandweer en geneeskundige hulpverlening) en gemeenten in de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland vanaf 05.30 uur een rampenoefening.

Tijdens deze toets worden de hulpverleningsdiensten onverwachts geconfronteerd met een in scène gezette ramp. De hulpverlenings-diensten moeten gezamenlijk de rampenbestrijdingsorganisatie opzetten en beslissingen nemen om de ramp te bestrijden.

Voor de toets is omstreeks 05.30 uur in de meldkamer het fictieve bericht binnengekomen van een ontsporing en aanrijding tussen twee treinen op het traject Weesp-Duivendrecht.

Ambulances, brandweer- en politieauto’s die met gillende sirenes en zwaailicht uitrukken, zijn niet te zien. Het zijn namelijk niet de operationele diensten, maar de gemeentebestuurders en leidinggevenden van de hulpdiensten die deelnemen aan de praktijktoets. Wel zal er enige activiteit van de operationele hulpverleners zichtbaar kunnen zijn. De veiligheid in de regio blijft tijdens de oefening uiteraard gewaarborgd. Als er zich in Duivendrecht (Ouder-Amstel) of ergens anders in de regio Amsterdam-Amstelland een echte ramp of groot ongeval voordoet, kan de toets geheel of gedeeltelijk worden afgeblazen.
Provincie:
Tag(s):