zondag, 24. mei 2009 - 13:14

Rampenoefening in virtueel hotel

Den Haag

Op maandag 25 mei 2009 start in HABBO op internet een grote virtuele rampenoefening. Jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar krijgen in dit virtuele hotel dan te maken met een overstroming en een evacuatie.

Door de rampenoefening ontdekken jongeren hoe ze zich het beste kunnen voorbereiden op noodsituaties. De rampenoefening is een samenwerking tussen HABBO en de Denk Vooruit-campagne van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Doel van de rampenoefening is jongeren bewust te maken van het feit dat ook zij getroffen kunnen worden door een noodsituatie. Op HABBO worden veiligheidstips gegeven en wordt aangegeven hoe je je kunt voorbereiden op een noodsituatie.

Hiermee wordt aangesloten op de Denk Vooruit-campagne die door het ministerie van BZK wordt gevoerd. Deze samenwerking is uniek, omdat dit de eerste keer is dat HABBO samenwerkt met deze overheidsinstantie.

Minister Ter Horst grijpt deze kans aan om jongeren te betrekken bij educatie over rampoefeningen. Jongeren zijn een belangrijke doelgroep in haar streven om de zelfredzaamheid van burgers en bedrijven te versterken.
Categorie:
Tag(s):