dinsdag, 3. maart 2009 - 15:40

Ramptoeristen op de bon

Vijfhuizen

Diverse opvallende motorrijders van politie Kennemerland hebben dinsdag de gehele dag het verkeer gecontroleerd op de wegen rondom de vliegtuigcrash.

Deze controles waren vooral gericht op het tegengaan van verkeersgevaarlijke situaties door zgn. 'ramptoeristen'.

Ondanks de geplaatste waarschuwingsborden, bleken de controles geen overbodige luxe: de motorrijders van de politie probeerden het verkeer zoveel mogelijk in goede banen te leiden. Vele automobilisten probeerden echter nog tevergeefs een glimp op te vangen van het gecrashte vliegtuig en verminderden hierdoor hun vaart waardoor het overig verkeer werd gehinderd en waardoor verkeersgevaarlijke situaties ontstonden.

Ook reden weer enkele automobilisten op de vluchtstrook, omdat zij het gecrashte vliegtuig wilden zien. Drie automobilisten werden hiervoor direct staande gehouden door de motorrijders en kregen gelijk hun boete mee (€ 240,--). Een van hen vroeg aan een motoragent: "Ja meneer agent, we zijn ramptoeristen, waar mogen we dàn kijken naar het vliegtuig?"

Behalve de bekeuringen voor het rijden over de vluchtstrook werd ook een tiental boetes uitgeschreven voor het keren in strijd met het keerverbod, het niet volgen van de rijrichting, het niet links inhalen en overige verkeersonveilige overtredingen. De motorrijders verrichten deze verkeersveiligheidscontroles op o.a. N205, A200, A9 en het Rottepolderplein.
Provincie:
Tag(s):