maandag, 2. februari 2009 - 21:33

Rapper Metz niet vervolgd voor ongeval

Utrecht

Rapper Metz is niet langer verdachte in de zaak in het fatale motorongeval op de Utrechtse Wittevrouwensingel. Het openbaar ministerie ziet af van vervolging omdat de rapper niets verweten kan worden.

Bij het ongeval op 10 september kwam de 19-jarige motorrijder Boy van den Ham om het leven. Dat gebeurde na het maken van een videoclip voor Metz.

Na bestudering van het onderzoeksdossier komt de officier van justitie tot de conclusie dat de 26-jarige rapper geen strafbaar gedrag kan worden verweten. Hij bestuurde de auto niet zelf en uit het onderzoek komt niet naar voren dat hij de bestuurder heeft aangezet tot gevaarlijk verkeersgedrag. Aanvankelijk werd hij wel aangemerkt als verdachte omdat toen nog niet duidelijk was hoe de rolverdeling lag en welk aandeel elk van beiden had in het ongeval.

De 18-jarige bestuurder zal wel worden vervolgd voor het veroorzaken van een ongeval door roekeloos rijgedrag waardoor een ander is komen te overlijden. Hij zal worden gedagvaard voor de zitting van de meervoudige kamer van 11 maart.

Vandaag is de sepotbeslissing in een persoonlijk gesprek aan de 26- jarige man toegelicht. Hiermee is hij verdachte af.
Categorie:
Tag(s):