zondag, 8. februari 2009 - 23:25

Ravage na aanrijding bussen strooiwagen

Amstelveen

Dat het strooien van wegen niet altijd preventief uitpakt, bleek zondagavond op de Keizer Karelweg in Amstelveen. Twee bussen van vervoersbedrijf Connexxion en een pekelwagen raakte met elkaar in botsing.

Omstreeks 22.30 uur botste een passagiersbus en een pekelwagen op elkaar. Een andere achteropkomende passagiersbus kon de aanrijding voor hem niet ontwijken en botste vervolgens op de bus voor hem. Bij de aanrijding raakte één persoon licht gewond.

Volgens ooggetuigen kreeg de buschauffeur groen licht en trok op. De pekelwagen, die van de snelweg A9 af kwam, negeerde vermoedelijk het rode stoplicht en een aanrijding was het gevolg. Doordat er een tweede bus bij de aanrijding betrokken raakte, was de ravage enorm. Een bergingsbedrijf heeft beide bussen moeten afslepen.

De gewonde bestuurder van één van de bussen is ter plaatse behandeld door personeel van de ambulancedienst. De politie heeft registratie gemaakt van de aanrijding om de toedracht te achterhalen. Gezien het late tijdstip waren er gelukkig géén passagiers betrokken bij het ongeval.
Provincie:
Tag(s):