dinsdag, 9. juni 2009 - 13:28

Ravage na wilde achtervolging door Duitsers

Capelle aan den IJssel

Drie Duitsers van 26, 27 en 33 jaar oud en een 20-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel zijn dinsdagmorgen vroeg aangehouden op de Hoofdweg in Capelle aan den IJssel.

Een verkeerssituatie leidde rond zes uur op de A-20 tot grote irritatie tussen de Duitsers en de Nieuwerkerker. Tijdens een verkeershandeling brak de spiegel van de Duitse auto af en schampte de auto een vrachtwagen. De Duitsers zetten vervolgens de achtervolging in. De 20-jarige automobilist werd hierdoor zo bang dat hij de politiemeldkamer belde. De politiemeldkamer bleef de gehele tijd met de man aan de lijn. Al rijdend, met hoge snelheden en rode verkeerslichten negerend reden de Duitsers achter de man aan.

Zwaar gewond

Op de kruising van de Hoofdweg met de Burgemeester van Dijklaan reed op dat moment een 52-jarige Capelse weg bij het verkeerslicht. Zij werd vol in de flank aangereden door de 20-jarige Nieuwerkerker. Door de aanrijding kwam het slachtoffer bekneld te zitten waarna zij door de brandweer is bevrijd. Zij is zwaar gewond overgebracht naar het Erasmus MC.

Vier arrestaties

Op het moment dat de Nieuwerkerker, versuft van de aanrijding, in zijn auto zit arriveerden de Duitsers. Zij slaan vervolgens op de auto van de man waardoor hij zich dusdanig bedreigd voelde, dat hij de auto niet uit durfde te komen. Politieagenten, die door de meldkamer gewaarschuwd waren, hielden het viertal aan. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze zijn ingesloten voor nader onderzoek.
De Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):