dinsdag, 8. december 2009 - 22:24

Recherche handelt 55 zaken af

Het rechercheteam van cluster Noord (Almelo/Twenterand) heeft vorige week 55 zaken afgehandeld in een zogeheten veegweek. 'Het gaat hoofdzakelijk om geweldzaken, diefstallen en oplichtingszaken',meldtt de politie dinsdag.

Veegweek
In een veegweek wordt door verschillende teams samengewerkt waaronder de recherche, de teams basispolitiezorg uit Almelo en Twenterand en het Openbaar Ministerie. In een veegweek worden plankzaken afgehandeld. Deze zijn ontstaan door personeelsgebrek. Door nu capaciteit te bundelen kunnen in een korte tijd meerdere zaken worden opgepakt.

In totaal zijn er in een week tijd (van 30 november tot en met 4 december) 40 verdachten aangehouden en gehoord. Hieronder enkele voorbeelden van zaken waarin proces-verbaal is opgemaakt:
- Een 47-jarige man uit Almelo is aangehouden op verdenking van vernieling. Hij wordt ervan verdacht op zondag 15 november een band van een auto lek te hebben gestoken aan de Frans van Mierisstraat in Almelo.

- Een 57-jarige man uit Hengelo wordt verdacht van bedreiging van een 47-jarige man uit Almelo, eind september begin oktober. De aanleiding is een arbeidsconflict.

- Een 23-jarige man uit Almelo wordt verdacht van mishandeling. Hij zou op 29 november een 40- jarige man uit Vriezenveen hebben geslagen in een uitgaansgelegenheid aan de Grotestraat in Almelo.

- Een 18-jarige man uit Westerhaar wordt verdacht van diefstal uit een auto op zaterdag 21 november aan de Sluiskade Noordzijde in Westerhaar. Ook deze zaak is afgehandeld.
Provincie:
Tag(s):