woensdag, 29. april 2009 - 13:00

Recherche zet nieuw digitaal 'wapen' in

Den Bosch

Het rechercheteam dat de dood onderzoekt van Bosschenaar Youssef Chabbouni, legt de Egbert Kortenaerstraat in Den Bosch tot in detail vast. Daarvoor is een speciaal team van de technische recherche van de regiopolitie Rotterdam Rijnmond ingezet.

Het team uit Rotterdam Rijnmond gebruikt de nieuwste technieken om de hele straat digitaal vast te leggen. Dinsdagavond is een zogeheten Panoscan ingezet die reële beelden (foto's) produceert terwijl hij 380 graden (360 + overlapping) om zijn as draait.

Daarbij maakt de camera zo'n 12.000 foto's in de vorm van verticale stripjes. Speciale software plakt al die strips aan elkaar tot een grote foto. De kleinste foto die de camera produceert is ruim 200MB aan data groot.

Woensdag zal een 3D laserscan worden ingezet. De ronddraaiende laserstraal van de 3D-laserscan scant zijn complete omgeving en bouwt uit miljoenen puntjes een virtuele plaats delict op, waar men doorheen kan lopen. De beelden kunnen gebruikt worden in het vervolg van het onderzoek.

De straat in Den Bosch is tot in detail nagebouwd zoals de straat er op de bewuste avond van de schietpartij uitzag. Auto's werden daardoor verplaatst, sommigen zelfs maar hooguit een meter.

Het is de eerste keer dat beide scanners in de regio Brabant Noord worden ingezet. In Brabant Zuid-Oost zijn de rechercheurs eerder bezig geweest bij de moord op de Muschbergweg in Eindhoven in maart 2007.
Provincie:
Tag(s):