vrijdag, 15. mei 2009 - 12:10

Recherche zoekt rode auto in onderzoek overval

Schaijk

De recherche van het district De Leijgraaf is in het onderzoek naar de overval op een woning in een bungalowpark, afgelopen dinsdag in de Noordhoekstraat, op zoek naar twee of drie verdachten. Er zou sprake zijn van twee negroïde mannen, die spraken met een Surinaams of Antilliaans accent. Van een mogelijke derde verdachte ontbreken verdere bijzonderheden.

De mannen maakten gebruik van tenminste één vuurwapen en gingen hardhandig te werk. De slachtoffers, een 55-jarige vrouw en haar 28-jarige vriend, werden niet alleen gekneveld maar ook meerdere keren geschopt en geslagen. Zij werden aan hun verwondingen ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. Voor beide slachtoffers, die ernstig getraumatiseerd zijn over hetgeen hen is overkomen, is slachtofferhulp ingeschakeld.

Vanuit de woning werd onder andere computer- en beeldapparatuur weggenomen.
In de buurt van de betreffende woning is ten tijde van de overval een kleine tot middelgrote, rode personenauto gezien die mogelijk door de overvallers werd gebruikt. Opvallend is dat bij een overval in augustus 2008, op de eigenaar van een camping in Schaijk, getuigen ook verklaarden over een rode personenauto. Ook deze overval is nog in onderzoek maar dit heeft nog niet concreet naar daders geleidt. De recherche onderzoekt of er een mogelijk verband tussen de zaken bestaat.

De politie zal een uitgebreid buurtonderzoek houden in de omgeving van de overvallen woning en roept eventuele getuigen nogmaals nadrukkelijk op zich te melden.
Provincie:
Tag(s):