dinsdag, 24. februari 2009 - 12:55

Rechtbank heeft Türkiyemspor failliet verklaard

Amsterdam

[Elfvoetbal]Het doek is gevallen voor Türkiyemspor. De financiële problemen zijn de Amsterdamse vereniging uiteindelijk fataal geworden. De rechtbank heeft dinsdag 24 februari het faillissement uitgesproken van de Amsterdamse voetbalclub die met het eerste team speelde in de Zondaghoofdklasse A.

Donderdag 19 februari namen de spelers en de staf al afscheid van elkaar. De jeugdteams speelden zaterdag de laatste wedstrijden in de geschiedenis van de club. Het inhaalduel van het eerste elftal tegen VUC dat zondag zou worden gespeeld ging ook al niet meer door.

Alle gespeelde wedstrijden van Türkiyemspor worden per direct geschrapt uit de ranglijst. AFC is daarvan het grootste slachtoffer. Zij wonnen al tweemaal van de stadgenoot. Haaglandia is nu de nieuwe koploper in de hoofdklasse A.

Türkiyemspor, dat in 2006 nog de titel greep van de Hoofdklasse, kwam in de financiële problemen nadat voorzitter Nedim Imac in februari 2007 werd vermoord. Dit seizoen stapten al diverse spelers op bij de club.

Bij de rechtszaak vandaag, die de belastingdienst had aangespannen tegen de Hoofdklasser die kampt met een schuld van 800.000 euro, is niemand namens de club verschenen.

De eerste directe degradant van de Hoofdklasse A is daardoor al bekend. De competitie gaat verder met dertien ploegen.
Provincie:
Tag(s):