vrijdag, 16. oktober 2009 - 14:51

Rechter laat bouwvergunning Thermencomplex Tienhoven in stand

Tienhoven

De gemeente Maarssen heeft geen fouten gemaakt bij de verlening van een vrijstelling en bouwvergunning voor een thermencomplex aan de Grote Maarsseveense plas in Tienhoven. Dat heeft de bestuursrechter bepaald in een procedure die was begonnen door omwonenden.

In het ontwerpbestemmingsplan voor het gebied staat dat op het perceel recreatieve activiteiten, waaronder de bouw van een sauna of welnesscentrum zijn toegestaan De provincie heeft een verklaring van `geen bezwaar' afgegeven voor vrijstellingen die verleend worden conform dit ontwerpbestemmingsplan. De voorwaarden die aan het verlenen van zo'n verklaring verbonden zijn, werden volgens de rechtbank niet geschonden.

Uit onderzoek dat de gemeente Maarssen heeft laten uitvoeren blijkt dat, anders dan omwonenden vrezen, de wegen in de buurt voldoende capaciteit hebben om de verkeersproductie als gevolg van de thermen te kunnen verwerken. De verkeersveiligheid is niet in het geding en er is voldoende parkeercapaciteit beschikbaar wanneer gebruik wordt gemaakt van het beschikbare openbare parkeerterrein.

De rechter wees het beroep van de omwonenden (mede) daarom af. Omwonenden die 200 meter of verder van het perceel afwonen werden niet-ontvankelijk verklaard.
Provincie:
Tag(s):